luni, 30 mai 2011

Filtre electrostatice pentru bucatarii AERSERVICE MF EC - o abordare profesionala

Modulele filtrante Aerservice MFEC sunt concepute special pentru utilizarea lor in instalatii comerciale si industriale. Solutia ideala pentru bucatarii profesionale, fast food-uri, cantine etc. Inlatura pericolul de incendiu, mentine tubulatura curata pentru mai mult timp, protejeaza ventilatorul de la uzura si asigura functionarea acestuia si in acelasi timp protejeaza mediul inconjurator.
Atunci cand filtrul este montat corect si curatat periodic, randamentul de filtrare ajunge la 95%.

Aplicaţii
Modul filtru electostatic combinat + carbon activ este utilizat în instalaţiile civile şi industriale, în cazul în care este nevoie de eficienţă foarte ridicată. Sunt necesare in special pentru îndepărtarea mirosurilor foarte puternice. Se folosesc la bucatarii, productie, indepartarea fumului de tigara si a mirosurilor in incaperi civile si industriale. La bucatarii profesionale care au probleme din cauza mirosurilor degajate care deranjeaza vecinii. Filtele sunt in concordanta cu normele in vigoare si permit unei astfel de societati sa functioneze chiar si in zone foarte populate.

Constructie:
Cadru din aluminiu extrudat anodizat şi panouri cu perete dublu din otel vopsit gri RAL 7032
Mediu de filtrare: Sarma din aluminiu sectiune plana, fibre de poliester, celula de aluminiu, filtru casete carbon activ

Funcţii
Compact şi uşor, precum şi rezistenţa mecanică mare. Modulul de filtrare ofera manevrabilitate ridicată şi instalare simplă face utilizabile în sistemele în instalaţii civile industriale.

Montaj
In cazul bucatariilor, se monteaza dupa hota, inaintea ventilatorului. Ventilatorul se selecteaza tinand cont de caracteristicile tehnice ale modulului filtrant, pierderile de presiune in filtre.
In cazul filtrarii fumului de tigara in incinte civile, montajul se face in tavan sau in spatii tehnice amenajate. Motorul poate fi amplasat in fata sau in spatele modulului filtrant.
Filtrul se leaga la tubulatura cat mai aproape de hota. Astfel cea mai mare parte a tubulaturii se mentine curata si va trebui curatat doar interiorul hotei. Desigur, se poate monta si in mijloc sau la capat,
chiar inaintea ventilatorului. Un sistem de tubulatura curat mentine presiunea statica la un nivel constant si astfel ventilatorul functioneaza la parametri nominali. In plus se indeparteaza pericolul transmiterii unui incendiu prin sistemul de tubulatura.
Datorita dimensiunilor mici si a greutatii scazute, filtrul se poate monta la cele mai multe dintre  instalatiile existente.
 Exista posibilitatea montarii pe pardoseala sau agatat de tavan. Presiunea statica mica (15-17mmHg) permite in cele mai multe cazuri utilizarea ventilatorului existent. Trebuie prevazut un spatiu suficient de acces (cca 70cm) pentru intretinere si schimbarea filtrelor.

Intretinerea si curatarea filtrelor depinde de caracteristicile fiecarui restaurant.
De exemplu o data pe saptamana pentru restaurante la care se gateste in continuu si in cantitati mari, pana la o data la fiecare sase saptamani pentru fast food-uri.
Se recomanda existenta unui set de filtre de rezerva, cand primele necesita curatare Curatarea filtrelor electrostatice, partilor interioare ale filtrului si a hotei se face cu substante speciale de curatare.

Filtrul poate colabora cu orice alt tip de filtru, in functie de caz. Pentru bucatariile profesionale, care provoaca probleme din cauza degajarii de mirosuri, adaugarea unui filtru de carbuni activi este necesara. In acest caz, curatarea periodica a filtrelor electrostatice determina durata de viata a filtrului de carbuni activi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu